E-cigaretter: Det mener Tobaksproducenterne

Markedet for e-cigaretter er ureguleret. Salget foregår åbenlyst ulovligt, og de danske forbrugere kan ikke være sikre på, at de køber et sikkert produkt. DR’s Kontant bragte 22. januar en udsendelse om e-cigaretter. Af udsendelsen fremgik det, at børn uden problemer kan købe ulovlige produkter, og at produkterne er usikre for forbrugerne.

Tobaksproducenterne deler bekymringen over udviklingen på markedet for e-cigaretter. Det er, som sundhedsministeren udtaler, wild west på markedet, hvor en række butikker åbenlyst sælger ulovlige produkter, også til mindreårige. Vi bør naturligvis også indføre en aldersgrænse, så det kun er voksne over 18, som må købe nikotinprodukter, ligesom det er tilfældet med almindelige cigaretter.

Tobaksproducenterne anbefaler, at regeringen snarest begynder at regulere markedet for e-cigaretter. Der er behov for klare, standardiserede krav til produktsikkerhed, kvalitet, markedsføring og meget mere. Der findes et nyt EU-direktiv, som regulerer e-cigaretter på en effektiv og hensigtsmæssig måde, som vil gøre e-cigaretter til et voksent produkt.